zandbak met schaduwdoek bij OBS De Tovertoren in Hoofddorp

Betonnen zandbak met schaduwdoek voor OBS De Tovercirkel Hoofddorp

Spelen met zand, dat doen de kinderen van OBS De Tovercirkel in Hoofddorp graag. Vandaar dat we via onze partner Luduq hier een mooie ruime zandbak van betonelementen hebben neergezet. Nu kunnen de kleuters zich voortaan helemaal uitleven met graven, zandkastelen bouwen en zandkoekjes bakken. Ook de juffen van de kleuterklassen zijn blij met deze nieuwe aanwinst op het kleuterplein. Bovenal omdat boven de nieuwe zandbak een prachtig schaduwdoek is geplaatst, die de kinderen tijdens zonnige dagen beschermd tegen de warmte. En dat de zandbak al goed gebruikt wordt, bewijst wel de laatste foto van de Facebookpagina van de school.

Betonnen zandbak met afdeknet

Gekozen is voor een zandbak die is opgebouwd uit betonnen randen. Deze betonranden geven de vrijheid om de zandbak net zo groot te maken als je zelf wilt. Bij de Tovercirkel is een zandbak van 2,7 x 2,7 meter geplaatst. Bovenop de betonranden wordt als afwerking een lijst van PE geplaatst. Dit is een lijst met in de hoeken een extra verbreding en biedt prima gelegenheid om erop te gaan zitten. Voor de PE-lijst kun je zelf je kleur kiezen, de Tovercirkel koos voor groen. Uiteraard hebben we ook gezorgd dat de zandbak gevuld werd met het juiste zand. Want speelzand heeft net weer een iets andere samenstelling dan het gele zand dat bijvoorbeeld onder bestrating wordt gebruikt. Om de zandbak helemaal compleet te maken, is een bijpassend afdeknet van 3 x 3 meter geleverd. Het afdekken van de zandbak is belangrijk, het zorgt ervoor dat het zand niet te nat wordt en voorkomt dat er ongewenst vuil zoals bladeren of uitwerpselen van katten in het zand komt.

Schaduwdoek met metalen staanders

Ook de wens van de kleuterjuffen om een schaduwdoek boven de zandbak te maken, is in vervulling gegaan. Het schaduwdoek van 5 x 5 meter is ruim genoeg om kinderen in de zandbak voldoende bescherming te bieden tegen uv-straling en hinderlijk schijnsel van de zon in de ogen. Bovendien blijft het onder het schaduwdoek bij hele hete zomerse dagen ook koeler. Voor de ophanging van het schaduwdoek hebben wij gebruik gemaakt van onze gegalvaniseerde staanders. Dit zijn dezelfde metalen palen die we ook voor onze professionele speeltoestellen gebruiken. De metalen staanders worden met beton in de grond verankerd. Door te spelen met de hoogte van de ophanging van het schaduwdoek, kun je de schaduwplek aanpassen naar de wisselende stand van de zon. Wij adviseren wel het schaduwdoek in het najaar even schoon te maken met een sopje en daarna op te ruimen. Dit is een groot behoud voor dit zonnedoek.

Zandbak kleuterschool kopen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een betonnen zandbak met schaduwdoek erboven. Neem een kijkje op onze website en kies uit de verschillende afmetingen en kleuren. Wij maken graag een geheel vrijblijvende offerte voor je zandbak.