Balanceerparcours op schoolplein bij P.C. Basisschool De Rietakker De Bilt

Balanceren op schoolplein bij De Rietakker in De Bilt

P.C. Dalton Basisschool De Rietakker in De Bilt is bezig met een complete metamorfose van het schoolplein. Zo hebben we hier eerder al een project gehad met een prachtige pannakooi en calisthenics sporttoestel maar ook een multifunctioneel combinatietoestel geplaatst met grote kunststof glijbaan waar naar hartenlust op geklommen en gegleden kan worden. Nu was het tijd voor wat extra speeluitdaging voor de leerlingen van de lagere groepen van deze basisschool. Voor hen hebben wij ons uitgebreide balanceertoestel met diverse uitdagende balanceermogelijkheden op het schoolplein gezet. En door het strakke frame met de kleurige balanceerstepjes is het een echt mooi plaatje geworden.

Uitdagend balanceerparcours

Het balanceerparcours bestaat uit verschillende onderdelen die allemaal in elkaar overgaan. Je kunt het parcours in de lengte zetten maar ook met een bocht of compleet rond laten plaatsen. Natuurlijk is het de bedoeling dat je, zonder dat de voeten de grond raken, naar de overkant balanceert. Het balanceerparcours bestaat uit verschillende toestellen en begint en eindigt met een aantal stepjes, die overigens ook heel goed dienstdoen als zitplekje. Voor de rest zijn er 3 balanceerbalken, een balanceerbrug en een wiebelbrug waar de stepjes aan touwen zijn gehangen. Een hangrek is ook een onderdeel van dit balanceertoestel en dat maakt de overtocht nog eens extra uitdagend. Eigenlijk kun je het wel een combinatie van een speeltoestel en sporttoestel noemen.

Balanceerparcours | TnT Speeltoestellen

Geen valdemping nodig

Dit is niet de eerste keer dat wij dit balanceerparcours plaatsen. Deze staat al op menig schoolplein, maar ook op speelplekken in de wijk en zelfs bij een zorginstelling. Door de lage stepjes is de maximale valhoogte 54 cm. Dit betekent dat dit speeltoestel op elke ondergrond gezet mag worden en je dus bespaart op speciale valdempende materialen zoals kunstgras of rubber tegels.

Waarom een balanceertoestel

Balanceren is een goede oefening voor kinderen in lichaamsbeheersing en coördinatie. Het helpt kinderen tijdens het spelen om hun lichaam te controleren en het evenwicht beter te bewaren en het lichaam te controleren. Tevens draagt balanceren bij aan de ontwikkeling van motorische vaardigheden zoals het verbeteren van spierkracht, flexibiliteit en conditie. En ook de cognitieve vaardigheden worden verbeterd zoals concentratie, aandacht en probleemoplossend vermogen. Heb jij al een balanceertoestel op jouw schoolplein? Bekijk ons aanbod of neem anders een keertje contact op en vraag ons naar de mogelijkheden.