Klimtoestel met rvs glijbaan en klimnet in blauw met frisgroen

Balanceren en klimmen bij OBS Cranendonck Maarheze

Openbare basisschool Cranendonck in Maarheeze heeft op haar schoolplein een mooie plek ingeruimd voor twee nieuwe speeltoestellen van TnT. Het betreft een uitgebreid balanceertoestel en een klimtoestel met rvs glijbaan. Deze uitbreiding van de speelplek staat garant voor jarenlang speelplezier.

Buitenspelen bij OBS Cranendonck

De missie van OBS Cranendonck is duidelijk: de kinderen een goede basis bieden voor het vervolgonderwijs en daarmee op de toekomst. Elke leerling telt op deze school, dat wil zeggen dat er wordt uitgegaan van de talenten van de kinderen. Ook wordt de kinderen geleerd respect te hebben voor elkaar, niet apart maar samen is het uitgangspunt. En dat leer je niet alleen in het klaslokaal, maar ook tijdens het buitenspelen op het schoolplein.

Metalen klimtoestel

Het klimtoestel dat we hebben geplaatst komt uit de metaal-lijn van TnT. De school heeft dit speeltoestel zelf samengesteld en ook de kleurstelling bepaald. In dit geval is blauw gecombineerd met een frisgroene kleur, hetgeen een mooi contrast vormt tegen de achtergrond van de muur van het schoolgebouw. Het klimtoestel bestaat uit twee platformen die met elkaar verbonden worden door een verticaal klimnet. Aan de platformen zijn verschillende opgangen om naar boven of beneden te gaan. Kies uit de slangentrap, het gebogen klimrek of de horizontale stangen aan beide zijden. Via de glijstang of de robuuste rvs glijbaan daal je weer af naar de grond. Of je zoekt de uitdaging om via het klimnet van de ene vloer naar de andere te komen.

Multifunctioneel balanceertoestel

Dit multifunctionele balanceertoestel hebben we al op diverse schoolpleinen geplaatst. In dit geval heeft de school de kleuren mooi afgestemd op de kleuren van het klimtoestel. Ook hier weer de afwisseling van blauw met het opvallende limegroen. Evenwicht is de basis van alle bewegingen. Met dit balanceertoestel oefenen kinderen belangrijke levensvaardigheden. Het speeltoestel is opgebouwd uit verschillende elementen. De kunst is uiteraard om het parcours te doorlopen zonder met de voetjes op de grond te komen. Maar durf je een speelelement zoals het hangtoestel nog niet aan, dan loop je gewoon door naar het volgende. Het begint en eindigt met een aantal stepjes. Daarna ga je de opeenvolgende uitdagingen aan zoals de balanceerbalken, de wiebelbrug en het hangtoestel waar je spierkracht en behendigheid kunt trainen. Dit speeltoestel is een mooie aanwinst, ook voor de leerlingen van de bovenbouw.

Zelf een speeltoestel samenstellen

Wist je overigens dat je bij TnT zelf je speeltoestel kunt samenstellen in de TnT 3D-ontwerper? Dit online ontwerpprogramma biedt iedereen de mogelijkheid een eigen speeltoestel te tekenen en zelf de kleurstelling te bepalen. En dat is ook heel leuk om samen met de leerlingen van de school te doen. Ga direct naar de TnT 3D-ontwerper en ontwerp het speeltoestel van je dromen.