Speeltoestel met kunststof glijbanen Vakantiepark Het Lierderholt

Maatwerk speeltoestel op Vakantiepark Het Lierderholt in Beekbergen

Vakantiepark het Lierderholt is geen onbekende voor TnT Speeltoestellen. Want voorheen hebben we hier speeltoestellen mogen plaatsen op verschillende speelplekjes op de camping. Maar toen wij werden benaderd om mee te denken over een groot speeltoestel bij de ingang van dit vakantiepark begon ons hart wel sneller te kloppen. En wat is begonnen met een mooi 3D-advies is nu werkelijkheid geworden. Nog niet eerder hebben wij zo’n groot speeltoestel geplaatst en daar zijn wij supertrots op. Dus laat het klimmen, klauteren, glijden en spelen voor de kinderen maar beginnen.

Veel speelplekken voor de jonge gasten

Vakantiepark Het Lierderholt in Beekbergen heeft niet alleen haar ligging op de Veluwe mee maar zorgt door haar uitstekende accommodaties voor menig ontspannen vakantie of actief weekendje weg. En daarbij worden de kleine gasten niet vergeten. Spelen, voldoende speelruimte en uitdagende speelgelegenheden staan bij dit vakantiepark hoog in het vaandel. Zo zijn er op Het Lierderholt wel 15 speeltuinen te vinden. De meest populaire speeltuin is de grote centrale speeltuin bij de hoofdingang waar in 2021 het megagrote klim-, klauter-, glij-, speeltoestel is geplaatst. Maar er zijn ook speeltoestellen tussen de kampeerplaatsen en op de kampeervelden.

Nieuw speeltoestel

“We willen graag het speeltoestel bij de ingang vervangen”, zo begon het gesprek over dit nieuwe spektakelstuk. Samen met de eigenaren van Het Lierderholt hebben we een speeltoestel ontworpen waarbij – naast de verschillende speelelementen – vooral ook de kleurstelling belangrijk was. Want ja, het vakantiepark zit midden op de Veluwe tussen de bomen dus schreeuwende kleuren zouden hier misstaan.

Ons grootste speeltoestel ooit op vakantiepark Het Lierderholt

3D-tekeningen en plattegrond speeltoestel

Het speeltoestel bestaat uit talloze platformen in verschillende hoogtes die allemaal met elkaar verbonden zijn door speelelementen. Op de 3D-tekeningen (zie foto’s) krijg je een goed beeld van de opbouw van het speeltoestel. Er zijn zelfs platformen boven elkaar waardoor je een eerste en tweede verdieping krijgt. Op vier van deze platformen zijn een soort van torentjes geplaatst, deze vallen direct in het oog.

Speelelementen voor klein en groot

Het aantal speelelementen is legio. Verschillende opgangen naar boven zoals pionnen, een spiraal, slangentrap en voor de kleintjes ook een stevige trap naar boven. Er zijn diverse kunststof glijbanen waaronder een open en een dichte spiraalglijbaan. Je kunt kruipen via de kruiptunnel, als een aap hangend aan een ringladder een ander platform proberen te bereiken of al balancerend via bungelende stapplanken naar de overkant lopen. De kinderen kunnen hier in ieder geval uren spelen terwijl ouders, opa’s en oma’s op het terras kunnen genieten en gelijkertijd het kroost in de gaten houden.

Zelf kleurstelling bepalen

De kleuren van het gigantische speeltoestel zijn bescheiden gehouden. Door de ligging in het bos is voornamelijk gekozen voor bruin- en groentinten. Het zijn kleuren die door de opdrachtgever zelf zijn uitgekozen want bij de speeltoestellen uit deze metaal- en kunststofserie mag je als klant zelf de kleurstelling van je speeltoestel bepalen. Je kunt hierbij kiezen uit 12 verschillende kleuren en je speeltoestel aanpassen naar bijvoorbeeld je huisstijlkleur of – zoals in dit geval – naar de omgeving. Staanders, platformen en trappen worden wel standaard in de kleur zwart geleverd.

Maak je speelplek inzichtelijk

Bij de inrichting van een speelplek of een groot speeltoestel als deze, beginnen we meestal met een 3D-ontwerp. Dit maakt een speelplek of zo’n uitgebreid speeltoestel als dit inzichtelijk en overzichtelijk. Maar je kunt ook zelf een speeltoestel in 3D ontwerpen in onze TnT 3D-ontwerper. En dat mag ook een klein toestel zijn. Begin bij de basis met een platform en bouw verder met verschillende speelelementen totdat je een speeltoestel naar wens hebt. Het ontwerpprogramma houdt rekening met je budget. Zo weet je direct wat je speeltoestel gaat kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie of start direct met een ontwerp in de TnT 3D-ontwerper.