Kleurrijke speeltoren op de gezelligste camping van Twente

Op de “gezelligste familiecamping van Twente” hebben wij, in samenwerking met onze partner Luduq, onlangs een fantastisch speeltoestel neergezet. Camping Buytenplaets Boekelo is te vinden tussen Enschede en Haaksbergen en heeft naast toeristische kampeerplekken en jaarplaatsen ook diverse huuraccommodatie beschikbaar. Dit betekent volop gasten gedurende het gehele jaar waaronder uiteraard ook veel jonge gasten die graag gebruik maken van de speelplekken op de camping. Bekijk de foto’s van dit speeltoestel (enkele zijn van de Facebookpagina van camping Buytenplaets zelf).

Combinatietoestel in primaire kleurstelling

Het nieuwe speeltoestel is een opvallende verschijning op de camping. Dit komt door zijn kleurrijke uitvoering waarbij de primaire kleuren geel, groen, rood en blauw zijn gebruikt, een kleurstelling die de leiding van camping Buytenplaets zelf heeft gekozen voor het speeltoestel.

En wat heeft dit speeltoestel veel te bieden! De basis van het speeltoestel bestaat uit twee speeltorens die met elkaar verbonden zijn door diverse speelelementen. Elke toren bestaat uit twee verdiepingen en de afwerking met het speelse dak maakt dit combinatietoestel helemaal af. Een ander opvallend detail is dat alle vloeren zijn omgeven door gekleurde (spel)panelen met onder andere doorkijkjes naar buiten.

Speeltoren met buisglijbaan

De speeltoren waaraan de grote rondlopende buisglijbaan is bevestigd, heeft twee vloeren die op verschillende hoogtes zijn geplaatst. De onderste zeshoekige vloer heeft drie opgangen naar boven. Je kunt via de u-vormige trap, de doppen- of de spiraalopgang. Onder dit platform vind je drie zitbankjes met een tafeltje. Wil je graag met de buisglijbaan naar beneden dan moet je eerst via de halfopen bottenbrug naar het andere platform lopen om vandaar met een tussenstap naar de tweede verdieping te komen. Hier loop je via de verbindingsbrug weer terug om in de glijbaan te kunnen stappen.

Speeltoren met slangentrap en glijstang

De andere speeltoren heeft een platform met een dubbele vloer die je beklimt met het klimrek. Aan deze vloer zit ook een glijstang voor een direct aftocht naar beneden. Via een tussenvloer die je via de buitenkant met de slangentrap kunt bereiken en nog een opstapje sta je op de twee verdieping. Van hieruit loop je met de verbindingsbrug naar de glijbaan. Ook onder de tweede toren zijn zitbankjes geplaatst. Omdat het speeltoestel in het zand is gezet, kunnen kinderen onder de speeltorens dus ook fijn zitten en spelen.

Inspiratie op Recreatie Vakbeurs

Ook dit keer praten wij weer over een project naar aanleiding van onze deelname aan de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg. Op onze stand hadden wij een enorm speeltoestel opgebouwd om goed te kunnen laten zien met welke speelelementen en speelfuncties onze speeltoestellen uit de metaal- en kunststoflijn kunnen worden voorzien. Met behulp van de TnT 3D-ontwerper kunnen we het speeltoestel aanpassen met de door de klant gewenste speelfuncties en in de gewenste kleurstelling. Heb je eigen ideeën, ga dan zelf aan de slag met de TnT 3D-ontwerper want dit online ontwerpprogramma biedt alles om een speeltoestel naar wens samen te stellen.