speelschip op Makkumerstrand bij camping Holle Poarte

Speelboot bij Holle Poarte op Makkumerstrand aan IJsselmeer

Een hele mooie samenwerking tussen de Gemeente Sudwest-Fryslan en Camping De Holle Poarte in Makkum. Deze camping staat met haar ligging aan het IJsselmeer garant voor zee en het strand (zon is het enige waar men geen invloed op heeft). Het Makkumerstrand aan het IJsselmeer is een prachtig strand dat bekend staat om de watersport. Maar er is nog veel meer te doen. Want voor de kinderen hebben we hier, in samenwerking met LuduQ, in het voorjaar van 2023 een fantastische nieuw Piratenschip neergezet. Water, zand en lekker spelen, wat wil je als kind nog meer op vakantie!

Blikvanger op het zand

Als je het strand oploopt vanaf Camping De Holle Poarte dan kun je niet om deze blikvanger heen. De kleuren van dit Piratenschip alleen al spatten van het witte strandzand. Wat het eerste opvalt aan dit speeltoestel is de enorme rondlopende buisglijbaan in een bijzonder mooie kleurstelling. Kom je dichterbij dan zie je dat er nog veel meer glijbanen aan het schip zijn gemaakt. Deze lopen van verschillende platformen naar beneden en hebben allemaal hun eigen kleuren. En wil je alle platformen en glijbanen hebben gehad dan moet je wel eerst uitvinden hoe je overal komt. Wij helpen je even op weg….

Een speelschip met vier glijbanen

Het piratenschip bestaat uit drie gedeeltes, de voorsteven, het middenstuk en de achtersteven. Voor en achtersteven staan in het zand en zorgen voor een mooie beschutte plek om te spelen. Het middenstuk van dit Piratenschip heeft drie etages. Op de eerste etage kom je door de trap te beklimmen waar de dubbele oranje kunststof glijbaan aan bevestigd zit. Deze kun je natuurlijk direct afglijden maar je kunt ook via de kruiptunnel naar de andere kant kruipen en vandaar via een opstapje naar de tweede etage stappen. Hieraan zit de gele spiraalglijbaan bevestigd. Loop schuin naar boven naar de derde etage voor de enorme buisglijbaan. Wil je echt alle platformen hebben gehad dan kies je nogmaals voor een dichte kruiptunnel om de steile open glijbaan naar beneden te nemen. Vergeet tijdens je tocht vooral niet door de vele doorkijkjes in de wanden te kijken

Piratenschip ook voor jonge kinderen

Het Piratenschip is een speelschip dat ook zeer geschikt is voor jonge kinderen. Stevige trappen met leuningen naar boven, om alle platformen wanden en veilige speelelementen, die bovendien helemaal bij dit Piratenschip passen.

Piratenschip in 3D bekijken

Je kunt ook zelf ontdekken hoe dit Piratenschip in elkaar steekt. Klik op de banner hieronder, dan kom je bij het speelschip op onze website. Door op het 3D-logo te klikken en met de muis over het Piratenschip te gaan kun je het van alle kanten bekijken, zelfs van de bovenkant. Wil je het speelschip in verschillende kleurtjes zien, probeer dan de kleurenbalk uit.