Kunstgras met shockpads in binnenspeeltuin Camping 't Stien'nboer in Haaksbergen

Kunstgras met shockpad bij ’t Stien’nboer in Haaksbergen

Geen speeltoestel dit keer maar wel een mooie strakke ondergrond van kunstgras hebben we aan camping & bungalowpark ’t Stien’nboer in Haaksbergen mogen leveren. Met de hulp van de firma Nijstra uit Almelo hebben we meer dan 200m2 kunstgras met shockpads gelegd. Op onderstaande foto’s volg je duidelijk de voortgang van het leggen (shockpads – kunstgras – instrooien met zand).

Kunstgras voor de binnenspeeltuin

Niets zo onvoorspelbaar dan het weer en dat geldt zeker in Nederland. Vooral voor de dagen dat het weer niet echt uitnodigt om naar buiten te gaan, biedt Camping ’t Stien’nboer haar jonge gasten een prachtige binnenspeeltuin. Een waar speelparadijs met klimtorens, springkussens, een draaitoestel, wipkippen en zelfs een interactieve speelwand. ’De wens van t Stien’nboer was om de bestaande ondergrond van houtsnippers te vervangen door een strakke ondergrond van kunstgras.

Veel speelplezier bij Camping’t Stien’nboer

Camping en Bungalowpark ’t Stien’nboer heeft spelen hoog in het vaandel staan. Naast de ruime binnenspeeltuin staan er op ieder kampeerveldje wel speeltoestellen of een zandbak. Daarnaast is er een sportveld waar ruimte is voor een potje voetbal, basketbal of handbal. Er valt dus voldoende speelpret te beleven. Al eerder hebben wij hier een bijdrage aan mogen leveren door enkele speelplekken met speeltoestellen in te vullen. En daar worden wij bij TnT Speeltoestellen heel blij van. Bekijk het eerdere project bij deze camping.

Kunstgras met shockpad als valondergrond

Als je graag kunstgras onder je speeltoestellen wilt dan moet je rekening houden met de valhoogtes van deze speeltoestellen. Kunstgras heeft van zichzelf geen valdempende eigenschappen maar krijgt dit wel door een schokabsorberende ondergrond. Deze zogeheten shockpads zijn leverbaar in verschillende diktes en worden onder het kunstgras gelegd. Bij camping ’t Stien’nboer zijn shockpads in meerdere diktes gebruikt om de verschillende valhoogtes van de speelelementen te kunnen opvangen. Daarna is het kunstgras ingestrooid met kwartszand, een speciaal zand met een ronde korrel om ervoor te zorgen dat de kunstgrasmat op zijn plaats blijft liggen. Lees meer over de combinatie van kunstgras en shockpads op onze pagina over kunstgras. 

Voordelen van kunstgras als valdemping

Kunstgras biedt een schone en slijtvaste ondergrond onder speelplekken. Het heeft een natuurlijke uitstraling en behoeft weinig onderhoud. Het is een zachte ondergrond voor kinderen waar het hele jaar op gespeeld kan worden. Ook voor de hele jonge kinderen die nog kruipen, is kunstgras een perfecte basis. Bovendien kies je met kunstgras voor een duurzame oplossing met een lange levensduur.