Combinatietoestel met kunststof glijbaan op speelplek Vrienzenveen gemeente Twenterand

Twenterand investeert in nieuwe speeltoestellen in Vriezenveen

Op verschillende plaatsen in Vriezenveen zijn nieuwe speeltoestellen neergezet. Kinderen in de buurt van de Aalscholver, De Wulp, Dunantstraat, Krijgerstraat en de Schout Doddestraat mochten zich verheugen op kleurrijke speelelementen onder andere uit de metaal- en kunststofserie van TnT Speeltoestellen. Er is gekozen voor een tweetal combinatietoestellen, een klimhuis, minidoeltjes en een schommel. De opdracht voor de aanvulling van meerdere speelplekken ging naar Luduq, het merendeel van de speeltoestellen is geleverd door TnT Speeltoestellen, die ook verantwoordelijk was voor de plaatsing ervan.

Goed voorbeeld van burgerparticipatie

Al in 2016 geeft de Gemeente Twenterand in haar nieuwe speelruimteplan de inwoners de gelegenheid om mee te denken bij de invulling van speelplekken. Deze burgerparticipatie is het uitgangspunt voor het speelbeleid in deze gemeente. In verschillende woonplaatsen zijn er – in samenspraak met burgers en burgertjes – nieuwe speeltoestellen geplaatst.

Combinatietoestel met kunststof glijbaan

Zowel op de speelplek aan De Wulp, Aalscholver en de Dunantstraat is eenzelfde combinatietoestel geplaatst. Deze klimtoren met glijbaan bestaat uit een groot platform waaraan meerdere speelelementen zijn bevestigd. Er zijn verschillende manier om naar het dubbele platform te klimmen. Dit kan via de opgang met de doppen maar ook via de spiraal. Sta je eenmaal boven dan glij je via de robuuste kunststof glijbaan weer naar beneden of je neemt als een echte brandweerman de glijstang. Onder het platform zijn twee plateautjes gemaakt om op te zitten. Voor dit speeltoestel is gekozen voor de kleuren blauw en groen. Een mooie kleurencombinatie die rustig overkomt. Maar voor dit speeltoestel geldt – net als bij de andere speeltoestellen uit de metaal- en kunststofserie – dat je zelf de kleuren mag bepalen. Zo kun je de uitstraling van je speeltoestel helemaal naar eigen wens aanpassen. Naast het combinatietoestel is er aan de Dunantstraat ook nog een dubbele schommel met zitjes geplaatst.

Speeltoestel voor jongere kinderen

Aan de Schout Doddestraat vind je ook een combinatietoestel in het blauw met groen. Dit speeltoestel is door zijn beperkte hoogte ideaal voor de jongere kinderen uit de buurt. De twee platformen zijn maar 90 cm hoog en met elkaar verbonden door een veilige dichte kruiptunnel. Het driehoekige platform beklim je via de opgang met de kleurrijke doppen. Via de kruipbuis kom je op het vierkante platform. De vloer met de kunststof glijbaan kun je ook bereiken met het gebogen klimrek. Dat deze speelplek echt voor de kleintjes is, bewijst wel de aanvulling met twee leuke veerfiguren uit het assortiment van KBT.

Speelhuis met klimwanden aan Krijgerstraat

Op de speelplek aan de Krijgerstraat is gekozen voor een speelhuis met klimwanden. Ook een mooi voorbeeld van een speeltoestel voor de jongere kinderen. En het zijn de details die dit speelhuis zo leuk maken. Neem nu bijvoorbeeld de vier poten. Die zijn in de vorm van een boom. En ook op de voor- en achterzijde van het speelhuis komt deze boom in een grotere vorm terug. De schuine dakwanden zijn voorzien van kunststof klimgrepen om naar boven te klimmen. En de totale hoogte van 138 cm is goed te overzien. In het huisje zijn twee bankjes gemonteerd. Dit klimspeelhuis komt uit de kleurrijk en duurzaam serie van TnT Speeltoestellen. Bij deze speeltoestellen is gekozen voor PE-Polytheen, een materiaal dat robuuster is dan kunststof. Dat maakt dit speelhuis niet alleen onderhoudsvrij maar ook goed voor jaren speelplezier. De twee gele mini-doeltjes voor een potje voetbal of ander balspel maken deze speelplaats compleet.