kunststof glijbaan met stevige trap op Oostermaat 50 in Kamperzeedijk

Gemeente Zwartewaterland aan de slag met TnT 3D-ontwerper

De gemeente Zwartewaterland is weer twee speelplekken rijker. Aan de Oostermaat in Kamperzeedijk/Genemuiden zijn twee kleurrijke speelplaatsen ingericht met verschillende speeltoestellen uit het assortiment van TnT Speeltoestellen. Samen met Luduq bepaalde de gemeente de keuzes van deze professionele speeltoestellen en de montage werd uitgevoerd door het montageteam van TnT.

Voor jonge spelers

De speelplek aan de Oostermaat 50 is ingericht voor de jonge spelers in de wijk. Deze speeltuin is voorzien van een robuuste kunststof glijbaan met een stevige trap met leuning. Jonge kinderen kunnen met een veilig gevoel naar het platform klimmen en door de opstaande randen van de glijbaan weer naar beneden glijden. Ook is hier een veertoestel neergezet. Deze veerwip in de vorm van een zeehond die met een bal balanceert zal zeer zeker tot de verbeelding van de kinderen spreken. De ondergrond zal worden afgewerkt met kunstgras, hetgeen de gemeente Zwartewaterland voor zijn rekening neemt.

Gemeente ontwerpt eigen speeltoestel voor speelplek in de wijk

De andere speelplek vind je aan de Oostermaat 2 (speeltuin De Speelmoat).  Voor deze speelplek is de Gemeente Zwartewaterland met de TnT 3D-ontwerper aan de slag gegaan. In dit online ontwerpprogramma heeft men een zeer eigentijds en kleurrijk speeltoestel in de metaal- en kunststofserie getekend. Dit speeltoestel bestaat uit 3 platformen die allemaal met elkaar verbonden zijn tot één speeltoestel. Het platform met het dakje heeft een stevige trap om naar boven te klimmen en een kunststof glijbaan voor de weg naar beneden. Onder deze vloer zijn twee bankjes tussen de staanders om even te gaan zitten. Dit platform is met een halfopen loop/kruiptunnel verbonden met het ander platform. Hieraan vind je een opgang met pionnen en een glijstang. De verbinding naar het derde driehoekige platform is een ringladder om hangend als een aap van de ene naar de andere kant te komen. Aan het driehoekige platform vind je spijlenladder tussen de staanders en nog een glijstang. De gemeente heeft voor dit speeltoestel gekozen voor vier vrolijke kleuren: geel, groen, blauw en rood. Het groene dak met het gele puntje boven een van de vloeren is een mooi detail.

Speeltoestellen voor alle leeftijdsgroepen in de wijk

Daarnaast zijn op deze speelplek in de wijk nog drie extra speeltoestellen neergezet. De grote dubbele schommel met aan de ene kant een vogelnest en aan de andere kant 2 normale zitjes voorziet compleet aan alle schommelwensen van de kinderen. Ook het bijzonder populaire balanceertoestel met de bladeren vind je hier terug alsmede een driedelig duikelrek. Met deze speeltoestellen bedient de gemeente meerdere leeftijdsgroepen kinderen die hier fijn kunnen komen spelen. Ook hier zal de gemeente zelf voor de ondergrond in de vorm van kunstgras zorgdragen.