Combinatietoestel metaal met kunststof glijbaan voor vluchtelingen bij Vredense Hof in Winterswijk

Speelplek voor Oekraïnse vluchtelingen door COA in Winterswijk

Soms moet er snel gehandeld worden. En dan is het handig als je speeltoestellen uit voorraad kunt leveren. Zo ook bij de Vredense Hof in Winterswijk. De Gemeente Winterswijk stelde in 2022 namelijk een deel van de Vredense Hof beschikbaar als tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen.  Om de kinderen ook een speelplekje te bieden, hebben we hier een zandbak en een combinatietoestel met glijbaan neergezet.

Gemeente Winterswijk zorgt voor opvang

Door de oorlog in Oekraïne zijn er al meer dan twee miljoen mensen gevlucht, voornamelijk vrouwen en kinderen. De gemeente Winterswijk heeft daarom, in overleg met de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, de leegstaande vleugel (oudbouw) van woonzorgcentrum Vredense Hof tijdelijk beschikbaar gesteld voor de opvang van vluchtelingen. Deze opvanglocatie is opgeknapt en zal voor maximaal tweeënhalf jaar, met name vluchtelingen uit Oekraïne huisvesten.

Speelplekje voor de kinderen

Uiteraard moet er ook gespeeld kunnen worden door de kinderen die in de opvanglocatie wonen. In samenspraak met de COA (het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) is gekozen voor twee basis speeltoestellen: een zandbak en een glijbaan. Dit zijn speeltoestellen die wij (meestal) standaard op voorraad hebben.

Zandbak

Taartjes bakken, zandkastelen bouwen, slootjes graven, spelen met zand is geschikt voor jong en oud. Gekozen is voor een zandbak van 2,7 x 2,7 meter. De zandbak is opgebouwd uit robuuste betonnen randen. Voor de afwerking is bovenop de betonnen rand een lijst geplaatst van PE-materiaal. Deze lijst is direct ook een mooie plek waar kinderen op kunnen gaan zitten. De zandbak staat op een plek waar ook een grote boom staat. In de zomer biedt deze boom een fijne schaduwplek. In het najaar vallen echter de bladeren wel in het zand van de zandbak. Daarom is gekozen om de zandbak af te dekken met een passend afdeknet. Dit voorkomt ook direct dat katten of andere dieren hun uitwerpselen in de zandbak doen.

Combinatietoestel met glijbaan

Dit betaalbare speeltoestel is populair op iedere speelplek. Het speeltoestel is compact, neemt niet veel ruimte in en is geschikt voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. De kunststof glijbaan is de blikvanger van dit combinatietoestel. Er is geen trap om naar boven te klimmen, hiervoor kun je kiezen uit de opgang met de doppen of je gaat via de spiraal. Eenmaal boven sta je binnen no-time via de glijbaan weer met beide voetjes op de grond.

Zelf kleuren voor speeltoestel kiezen

Omdat het een speeltoestel uit onze voorraad betrof had de gemeente Winterswijk niet de keuze uit een andere kleurstelling dan groen met blauw (overigens ook hele favoriete kleuren). Dit combinatietoestel komt uit de metaal- en kunststof serie en dit betekent dat je het speeltoestel naar eigen wens kunt aanpassen in onze TnT 3D-ontwerper. Je kunt het uitbreiden met platformen en speelelementen en op deze manier veel speelfuncties toevoegen. Bovendien mag je in deze serie speeltoestellen ook zelf de kleuren kiezen. Uiteraard geldt voor een speeltoestel dat je zelf samenstelt wel een levertijd.