Vernieuwde speelplek aan Toutenburg in Deventer

De speelplek aan de Toutenburg in de wijk in Deventer stond op de lijst voor groot onderhoud. Op de huidige speelplek stonden een duikelrek en een klimboog en deze speeltoestellen boden weinig speelwaarde voor de buurt. Door deze speelplaats op te knappen voorziet de gemeente Deventer weer in een aantrekkelijke speel- en ontmoetingsplek voor de buurt.

Metalen speeltoestel

Omdat wij al eerder hebben geleverd aan de gemeente Deventer viel de keuze opnieuw op twee speeltoestellen uit de robuust metaal en rvs lijn van TnT. Echter het speelplekje is qua oppervlakte niet erg groot dus moest er rekening worden gehouden met de beschikbare ruimte en de vrije ruimte die rondom professionele speeltoestellen is vereist. Dus koos Groenbedrijf Deventer voor een compact klimtoestel met een glijbaan. Dit metalen speeltoestel heeft alleen speelelementen van gegalvaniseerd metaal en een roestvast stalen glijbaan.

Klimtoestel met glijbaan

De uitdaging aan dit klimtoestel is dat er geen vaste trap naar het platform leidt. Hiervoor zijn alternatieve klimelementen aan de vloer gemaakt zoals de spiraal en de horizontale spijlen tussen twee staanders. Naast de glijbaan kun je ook met de brandweerstang naar beneden. Door alle speelelementen aan één platform te plaatsen bied je kinderen zoveel mogelijk speelwaarde op een zo klein mogelijk oppervlak. Voor de kleuren van het nieuwe speeltoestel koos het Groenbedrijf geel, blauw en lime.

Dubbel duikelrek

Ook hebben we voor de kinderen in de buurt een nieuw tweedelig duikelrek geplaatst. De strakke zwarte staanders in combinatie met de duikelstangen in lime en geel steken mooi af tegen de zwarte ondergrond.

Valondergrond van rubber tegels

Groenbedrijf Deventer zorgde zelf voor de nieuwe valondergrond onder de speeltoestellen. De oude rubbertegels die door de boomwortels waren opgedrukt en waartussen veel gras en onkruid was gegroeid zijn vervangen door nieuwe. Daarnaast is het groen rondom de speelplek opgeschoond, het hekwerk gerepareerd en een nieuwe robuuste stenen picknicktafel geplaatst. De zitbanken en de afvalbak zijn blijven staan. Al met al is het een aantrekkelijk speelplekje geworden waar kinderen fijn kunnen spelen en met voldoende zitmogelijkheden voor ouders en wijkbewoners.