zelf ontworpen speeltoestel in TnT 3D-ontwerper in Oostrikpark Deventer

Speel- en sporttoestellen in Oostrikpark in Deventer

Bewonersinitiatief Speelveld Oostrikpark is een groep actieve bewoners in de wijk Oostrik in Deventer (Colmschate Noord), die de afgelopen jaren actief is geweest met plannen om het speelgedeelte in het Oostrikpark te verbeteren. Hiervoor hebben zij een mooi ontwerp gemaakt waarbij gedacht is aan alle leeftijdsgroepen van jong tot oud. In november 2021 was het eindelijk zover want door corona heeft de buurt lange tijd moeten wachten op haar speel-en beweegtoestellen. TnT Speeltoestellen is blij dat ze eindelijk in het Oostrikpark aan de slag kon gaan en heeft hier verschillende speeltoestellen voor de kinderen neergezet en een drietal fitnesstoestellen voor de volwassenen. Wij wensen alle bewoners in de wijk veel speel- en sportplezier.

Eigen speeltoestelontwerp in TnT 3D-ontwerper

Het bewonersinitiatief Speelveld Oostrikpark is ook met onze TnT 3D-ontwerper aan de slag gegaan en heeft in dit online programma zelf een mooi combinatietoestel ontworpen voor de jongere kinderen. Dit speeltoestel, uit de serie robuust metaal en rvs, bestaat uit twee platformen in verschillende hoogtes. Aan het lage platform zit een stevige trap met leuningen waar je naar boven klimt en via de rvs glijbaan ben je zo weer beneden. Een ideale en veilige weg voor de allerjongste kinderen dus. Het tweede platform is wat hoger en beklim je via de schuine wand vanaf de lagere vloer of je neemt de gebogen slangentrap naar boven. Ook aan deze hoge vloer zit weer een robuuste glijbaan van roestvast staal maar je kunt ook als een brandweerman via de glijstang naar beneden zoeven. De ontwerpers hebben ook zelf de kleuren gekozen voor dit speeltoestel. Frisse kleuren zoals geel, rood, oranje en blauw, die goed opvallen in een groen park. Verder is voor de jongsten een heerlijk veerfiguur in de vorm van een vis neergezet. En ook een schommel met rubberen zitjes mag in deze speeltuin niet ontbreken

Balanceerparcours met hangtoestel

Daarnaast heeft de buurt gekozen voor ons zeer populaire balanceerparcours. Het toestel bestaat uit verschillende hang- en balanceertoestellen waarbij het natuurlijk een sport is om met de voetjes van de vloer te blijven als je van de ene naar de andere kant balanceert. Het speel- en sporttoestel begint met een aantal kleurige stepjes (ook leuke plekjes om op te gaan zitten overigens), waarna je via de balanceerbalk, de wiebelbrug, een tweede balanceerbalk, een hangtoestel met ringen en weer een balanceerbalk naar een balanceertoestel gaat waar stepjes in stangen zijn verwerkt. Na dit balanceertoestel eindig je weer bij een aantal kleurige stepjes. Het balanceerparcours is niet alleen leuk voor kinderen, ook ouderen kunnen deze toestellen gebruiken als uitbreiding van hun beweegoefeningen.

Outdoor fitness toestellen zet iedereen in beweging

Ook aan de ouderen is door het bewonersinitiatief Speelveld Oostrikpark gedacht door drie verschillende outdoor fitnesstoestellen te laten plaatsen. Bij ieder van deze  sporttoestellen staat een instructiebord met informatie over hoe het beweegtoestel te gebruiken. Gekozen is voor een hometrainer, airwalker en crosstrainer, alle drie fitnesstoestellen die zorgen voor een beter uithoudingsvermogen en sterkere spiergroepen. Door te fietsen op de hometrainer gaat het hart op een regelmatige manier kloppen en dat is goed voor de vetverbranding en vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Bovendien versterkt het de spieren in de onderrug en bovenbenen. De airwalker verhoogt de verbranding en traint onder andere de buik-, heup- en onderrugspieren. De oefening op de crosstrainer lijkt op hardlopen maar dan zonder wrijving zodat deze uitermate geschikt is voor mensen met een blessure. Bovendien gebruik je op dit sporttoestel meerdere spiergroepen tegelijk.