Schepegaten Gemeente Nieuwkoop

De oude speelplek aan De Schepegaten in Nieuwkoop was nodig aan vervanging toe. Aan TnT Speeltoestellen de eer om deze speelruimte een nieuwe invulling te geven. Maar de ideeën kwamen niet alleen van ons want ook de kinderen in Nieuwkoop mochten meedenken en hun wensen kenbaar maken. En daarin waren ze heel duidelijk…….

Burgerparticipatie: luister ook naar de kinderen

Tijdens een inloop gaven de kinderen aan dat ze een groot klimtoestel helemaal te gek zouden vinden. Bovendien wilden ze kunnen schommelen en tafeltennissen. Van deze wensen maakten wij een mooi 3D-ontwerp waarin ook het idee van de gemeente zelf, om te werken met gekleurde vlakken in het kunstgras, goed tot uitdrukking komt.

Klimtoestel met rvs glijbaan

Een klimtoestel, dat is het geworden maar dan wel een klimtoestel met een grote roestvast stalen glijbaan. Het speeltoestel bestaat uit een platform die je kunt beklimmen via de spiraalwikkel of de spijlentrap. Ben je boven dan glij je via de rvs glijbaan weer naar beneden of je neemt de glijstang om als een brandweerman naar de grond te roetsjen. Aan een van de palen van het platform is een horizontaal klimnet gemaakt. Het klimnet heeft een metalen frame met een touwwerk van stevig staaldraad.

Kunstgras met kleurvlakken

Voor dit speeltoestel is gekozen voor de kleuren geel, blauw en rood, aansprekende kleuren die opvallen in de openbare ruimte. Als valdempende ondergrond hebben we kunstgras gelegd met hieronder shockpads om een eventuele val van kinderen te verzachten. Op wens van de gemeente zijn een tweetal gekleurde vlakken in dit kunstgras verwerkt, kleuren die ook in het klimtoestel voorkomen. Dit maakt van dit speelplekje een kleurig en aansprekend geheel.

Schommel

Dat de kinderen gekozen hebben voor een schommel zegt natuurlijk genoeg over dit populaire speeltoestel. En dit mooi vormgegeven schommelframe is dan ook werkelijk een plaatje. Het is een dubbele schommel geworden met twee zitjes zodat je lekker duo kunt schommelen.

Tafeltennistafel

De tafeltennistafel staat er wel maar toen onze montageploeg de speeltoestellen aan het plaatsen waren, was deze nog niet geleverd. Op het 3D-ontwerp is deze zeer degelijke betonnen tafeltennistafel daarom wel te zien, op onze foto’s helaas (nog) niet.