Pleinplakker mens-erger-je-niet bij vluchtelingenopvang in Boskoop

Pleinplakkers en spelpanelen op speelplek in Boskoop

In opdracht van Kleywegen aannemingsbedrijf, grond-, water- en wegenbouw in Woerden hebben we aan de Puttelaan in Boskoop verschillende speelelementen geplaatst. Op deze plek, dichtbij wijkgebouw ”De Stek“ is woonruimte vrij gemaakt voor de opvang van vluchtelingen. Omdat de ruimte beperkt is, is gekozen voor kleinere speelelementen zoals pleinplakkers en spelwanden waarmee kinderen ook zelf spelletjes kunnen verzinnen. Een ding is wel duidelijk, het saaie straatwerk bij de grijze gebouwen is opgefleurd met een aantal kleurige speelelementen.

Pleinplakkers frissen je speelplek op

Om het grijze tegelwerk op te frissen, zijn twee leuke spelletjes in de vorm van pleinplakkers aangebracht. Pleinplakkers zijn kleurrijke en slijtvaste pleinversieringen voor op een verharde speelplek. Er is gekozen voor twee traditionele spelletjes: Mens-erger-je-niet en het Twisterspel. Het zijn eenvoudige spellen die kinderen al snel kunnen spelen en altijd veel vertier opleveren. Klik voor de spelregels op het betreffende spel.

Spelpanelen: betaalbare spelelementen

Is het nu spelend leren of lerend spelen? Spelpanelen zijn aantrekkelijk op een speelplek. Ze trekken niet alleen de aandacht door hun opvallende kleuren maar wekken ook de nieuwsgierigheid van de kinderen. Het mooie van spelpanelen is dat ze weinig ruimte in beslag nemen en een betaalbaar speelelement zijn.

Op de speelplek hebben we op een nieuwe en strakke ondergrond van kunstgras drie spelpanelen neergezet:

Spelpaneel klok kijken: dit spelpaneel biedt leuke educatieve functies. Je kunt leren over de verschillende onderdelen van de klok, zoals waar de grote en kleine wijzer voor bedoeld zijn. Maar uiteraard leer je met dit spelpaneel ook het werkelijke klokkijken en vergroot je je kennis en begrip van tijd.

Spelpaneel “het weer”: wat voor weer wordt het vandaag? Gaat de zon schijnen of gaat het regenen? En wat wordt de temperatuur? Moeten we een jas aan of de paraplu mee? Met dit spelpaneel voorspel je niet alleen het weer maar kun je kinderen ook leren welke factoren het weer beïnvloeden en welke consequenties een weertype heeft.

Spelpaneel slangenspel: wie is de snelste slang en kruipt als eerste over de finish? Draai aan de draaischijf op het spelpaneel en kruip het aantal plekken vooruit die de draaischijf aangeeft. Wie het eerst over is, heeft gewonnen. Leerzaam omdat je moet tellen, leuk om het wedstrijdelement.