Outdoor fitnesstoestel hometrainer in recreatiebos Oude Tonge

Outdoor fitnesstoestellen in recreatiebos Oude Tonge

In samenwerking met De Stichting Dorpsraad Oude-Tonge en de gemeente Goeree Overflakkee hebben we aan de mountainbike- en wandelroute in Oude Tonge een aantal outdoor fitnesstoestellen geplaatst. Dit betekent een mooie sportaanvulling in het recreatiebos waarin deze beide routes te volgen zijn. Aangezien de routes rond lopen zijn de buitenfitnesstoestellen het hele bos rond op open plekken aan de randen gezet. Tesamen vormt dit een beweegparcours waarbij het beginpunt tevens het eindpunt is.

Laagdrempelige outdoor fitnesstoestellen

Met name de wandelaars kunnen hun wandeling aanvullen met wat extra oefeningen. Maar uiteraard kunnen sporters hun sporttraining ook uitbreiden op deze sporttoestellen. Ze staan per twee opgesteld of zijn in de vorm van een dubbel toestel geplaatst zodat je altijd met z’n tweeën tegelijk de oefeningen kunt uitvoeren. Het zijn laagdrempelige sporttoestellen die je ook in de sportschool vindt. Door de plaatsing van de fitnesstoestellen in het bos zijn ze vrij toegankelijk en door jong en oud te gebruiken

Calorietjes verbranden op de Airwalker

De Airwalker verbetert het uithoudingsvermogen en is een sporttoestel waarmee je lekker veel calorieën kunt verbranden. Uiteraard is de oefening op de Airwalker ook goed voor diverse spiergroepen zoals de spieren in  buik, heup en onderrug.

Vetverbranden op de hometrainer

Even lekker fietsen in de buitenlucht maar dan zonder verplaatsing. De hometrainer is een goede vetverbrander en verbetert tegelijkertijd je conditie. Uiteraard ook goed voor de spieren in de bovenbenen en onderrug.

Crosstrainer ook voor mensen met blessures

De crosstrainer wordt wel als een van de meest veelzijdige fitnesstoestellen betiteld. Omdat je de oefening op de crosstrainer zonder wrijving kunt uitvoeren, worden je gewrichten ontzien. Een perfect sporttoestel voor mensen met een blessure of rugklachten dus. Omdat je op de crosstrainer je hele lichaam in beweging zet, is dit een ideaal fitnesstoestel om je conditie te verbeteren en veel calorieën te verbranden. Daarnaast zet je verschillende spiergroepen in in je lichaam in beweging.

Conditie verbeteren met de roeitrainer

Door de doorlopende cyclische beweging train je met de roeitrainer diverse spiergroepen in je lichaam waaronder de armen, benen, rug en buik. Zet je een beetje vaart dan verbetert je conditie snel.  

Slanke taille op de tailletwister 

Door regelmatig te oefenen op de taille twister creëer je een slanke taille. Door de rotatie van de heupen worden de buikspieren namelijk zeer effectief getraind. De dubbele taille twister heeft twee work-out trainingsstations en op het instructiebord ertussen staat exact hoe je de oefening het beste uitvoert. Door de lage opstap is dit ook een sporttoestel geschikt voor de oudere doelgroep.

Heupen los op de heupswing

De zijwaartse oefening die je met de heupswing maakt verbetert het uithoudingsvermogen en traint diverse spiergroepen. Een supergoede beweging die vitale functies zoals de ademhaling verbetert en zorgt voor een betere beweeglijkheid van de borst- en wervelkolom. De dubbele heupswing bestaat uit twee work-out stations met daartussen een instructiebord waarop de oefening duidelijk wordt beschreven.

Beweegproject gerealiseerd door Stichting Dorpsraad Oude Tonge

De Stichting Dorpsraad Oude Tonge is een vrijwilligersorganisatie die nauw samenwerkt met de gemeente Goeree Overflakkee. Zij zijn een gesprekspartner voor de gemeente en een klankbord voor de inwoners. De Dorpsraad zet zich in voor de belangen van alle dorpsbewoners en streeft naar verbetering van de leefbaarheid en veiligheid. Ook het verkrijgen van de benodigde middelen voor projecten in of rondom het dorp behoort tot haar takenpakket. Een van deze projecten – het uitbreiden van het recreatiebos met outdoor fitnesstoestellen – kon met de inzet van de Dorpsraad gerealiseerd worden.

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud

TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.