Nieuwe speeltuin in Zwartsluis, gemeente Zwartewaterland

Gemeente Zwartewaterland waaronder de plaatsen Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis vallen, is een zeer actieve gemeente als het gaat om sporten en spelen. Op verschillende plekken wordt geïnvesteerd in nieuwe of vernieuwing van speelplekken. Zo ook aan de Dikkerstraat in Zwartsluis waar we, in samenwerking met onze partner Luduq, een compleet nieuwe speeltuin hebben aangelegd. Schommelen, balanceren, duikelen, klimmen, glijden, er komt van alles aan bod op deze veelzijdige nieuwe speelplaats. En door deze veelzijdigheid is er voldoende uitdaging voor hele jonge kinderen maar ook voor de oudere jeugd.

Het pronkstuk: een zelfontworpen speeltoestel uit de TnT 3D-ontwerper

Het pronkstuk in de nieuwe speeltuin is wel het zelfontworpen speeltoestel dat de gemeente Zwartewaterland in de TnT 3D-ontwerper heeft getekend.De basis van deze speeltoren vormt het grote zeshoekige platform in het midden. Van daaruit kun je drie kanten uit om op de andere platformen te komen. Deze vloeren zijn allemaal driehoekig. Aan de grote zeskantige vloer vind je twee opgangen met gekleurde doppen. Hiermee kun je het grote platform beklimmen of afgaan. Sta je op het platform dan loop/kruip je via de halfopen elementen-tunnel naar het platform met de kunststof glijbaan voor een snelle roetsj naar beneden. Voel jij je meer een brandweerman dan loop je via de brug naar het andere platform om via de glijstang weer met beide voetjes op de grond te komen. Maar ben je een Tarzan dan kies je voor de zwaarste weg en ga je hangend via de ringladder naar het platform met nog een glijstang en een slangenopgang. Onder de grootste speeltoren zijn zitbankjes gemaakt. Alle speelelementen en leuningen zijn uitgevoerd in de kleuren geel, blauw en rood. Deze kleuren zijn zelf door de gemeente Zwartewaterland gekozen.

Balanceerbladeren

In deze kleuren (rood met blauw) hebben we dit balanceertoestel nog niet eerder uitgevoerd. Maar zo zie je maar weer dat alles mogelijk is bij TnT Speeltoestellen. Deze balanceerbalk met bladeren is een zeer populair speeltoestel voor allerlei speelplekken in de openbare ruimte. Niet alleen voor de gemeente maar ook op schoolpleinen en bij kinderdagverblijven is dit balanceertoestel een favoriet item. De balanceerbalk blijft laag bij de grond, de bladeren zijn groot genoeg om veilig op te staan dus ook jonge kinderen durven de uitdaging om van de ene naar de andere kant te stappen al snel aan. Wist je trouwens dat we ook twee nieuwe uitvoeringen van deze balanceerbalk hebben. De ene heeft een hoogteverschil en de andere is halfrond van vorm.

Vogelnestschommel

Ook een veelgevraagd speeltoestel, de vogelnestschommel. En zeg nou zelf, een schommel mag toch eigenlijk niet ontbreken op een speelplek. Heerlijk om alleen of met meerdere kinderen op te schommelen en vaak ook een chillplek voor de jeugd.

Driedelige duikelrek

Wat voor de vogelnestschommel geldt, geldt ook voor het duikelrek. Een echte klassieker die al jaren mee doet op schoolpleinen en in speeltuinen. Wie herinnert zich niet de duikelkunsten die je op het duikelrek hebt geleerd? In ieder geval de meeste meisje wel (gek hè dat jongens er toch minder op spelen). Het driedelige duikelrek in Zwartsluis heeft duikelstangen in rood, geel en blauw. En laten dit nou exact dezelfde kleuren zijn als van het grote speeltoestel?

Veertoestel T-Rex

De naam klinkt een beetje eng maar dat is dit veertoestel allerminst. Sterker nog, deze is speciaal neergezet voor de kleine kinderen in de wijk. De wipkip T-Rex heeft de vorm van een dinosaurus. Door zijn hoge zijkanten voelen de kindjes zich lekker veilig in dit veerbeest om eens flink op en neer te wiebelen. De voetjes kunnen op de onderste stang en met de handjes houden ze zich vast aan de bovenste. Hartstikke leuk toch?

Complete speelplek

Wat begon als een tekening met aanwijzingen waar de speeltoestellen moesten komen te staan, is er aan de Dikkerstraat in Zwartsluis nu een compleet nieuwe speeltuin in de wijk geboren. Een veelzijdige speeltuin die qua kleuren mooi opvalt en waar voor jong en oud wel iets te spelen valt. Wij wensen alle kinderen uit de buurt heel veel speelplezier.