Speeltuin aan de Mussel in Gemeente Someren

Nieuwe speeltuin aan de Mussel in gemeente Someren

In Someren vind je verspreid over de gemeente verschillende speeltuinen voor kinderen. Bij een van deze speelplekken aan de Mussel waren de speeltoestellen aan vervanging toe. Na de wensen van de gemeente Someren in kaart te hebben gebracht, volgde van onze kant een 3D-ontwerpadvies om de gemeente een beeld te geven van de inrichting van de nieuwe speelplaats.

Actief speelbeleid gemeente Someren

Someren hanteert een actief speelbeleid. Zij zijn van mening dat spelen van groot belang is voor de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Dit hoeft niet persé een speelplek te zijn waar speeltoestellen staan (de zogenaamde formele speelterreinen) maar dit mogen ook informele speelplekken als trottoirs, pleinen, tuinen en parken zijn. In ieder geval is het beleid er op gericht om voldoende speelprikkels voor de kinderen te creëren waarbij voldoende afwisseling tussen de formele en informele speelplekken.

 

Geplaatste speeltoestellen in speeltuin de Mussel

Alleen al de schommel is een sieraad op deze speelplek. Deze schommel is een populair speeltoestel door zijn opvallende ronde design. Er is gekozen voor een schommelframe waar twee standaard rubberzitjes aan opgehangen zijn. Dit maakt de schommel, op de allerjongsten na, geschikt voor een grotere leeftijdsgroep. De speeltuin is verder ingevuld met een eenvoudige set balanceerbalken. En naast het balanceren kun je er ook goed op zitten. Dus dat is twee vliegen in een klap. Een goed plekje om als jeugd eventjes bij elkaar te komen en bij te praten. Het pronkstuk van de speeltuin is wel het grote metalen speeltoestel. Er zijn twee extra grote platformen waar je naar boven of beneden kunt klimmen. Elk platform is voorzien van meerdere opgangen. Zo kun je via de slangentrap, het klimrek met de horizontale stangen, het gebogen klimrek of de wikkelspiraal. Van het ene platform naar het andere wordt een grotere uitdaging. Enige behendigheid en spierkracht is wel gewenst want je kunt al hangend via de ringladder of de wielladder. Een robuuste rvs glijbaan aan een van de vloeren maakt dit speeltoestel compleet

Speeltoestel uit de metaal en rvs lijn

En dit speeltoestel valt niet alleen op door het gebruik van het robuuste materiaal metaal maar ook door het kleurgebruik. Er is gekozen voor primaire kleuren zoals geel, rood en blauw. Het speeltoestel komt uit onze metaal en rvs lijn en kun je geheel naar eigen wens samenstellen. Hiervoor hebben wij de TnT 3D-ontwerper ontwikkeld, een online programma waarin je je eigen speeltoestel kunt ontwerpen. Naast een ruime keuze in speelelementen en opgangen kun je ook zelf de kleuren van het speeltoestel aanpassen. Het programma is gratis te gebruiken en biedt de gemeente, in het kader van de burgerparticipatie, mogelijkheden om burgers en kinderen uit de gemeente mee te laten denken bij de invulling van een speelplek. Lees meer over de meerwaarde van de TnT 3D-ontwerper voor gemeentes.