metalen speeltoestel met vier platformen en kunststof glijbaan in De Moer Brabant

Metalen speeltoestel met glijbaan voor speelplek in De Moer

Altijd goed als je als bedrijf opnieuw gevraagd wordt om een speelplek te vernieuwen. En dit gold ook voor Moers Belang uit het dorpje De Moer. Het was niet de eerste keer dat wij naar Brabant afreisden om hier speeltoestellen te plaatsen. Een aantal jaren geleden hebben wij achter de basisschool ook al een bijdrage mogen leveren bij de inrichting van het dorpsplein. En dit keer was de keuze gevallen op een omvangrijk speeltoestel uit de metaal- en kunststof lijn en een fijne schommel. En dat er al met veel plezier op de nieuwe speeltoestellen wordt gespeeld, bewijzen onder andere de foto’s met blije kinderen die we hebben gevonden op de Facebookpagina van Moers Belang.

Ook grondwerk behoort tot onze taak

Er was nog wel wat grondwerk te verzetten alvorens met het plaatsen van het grote speeltoestel kon worden begonnen. Maar ook daar draaien onze montagemedewerkers hun hand niet voor om. Omdat voor het nieuwe speeltoestel meer ruimte nodig was, moest eerst het bestaande speelvak vergroot worden. Want er moet wel voldaan worden aan alle wettelijke eisen voor het plaatsen van professionele speeltoestellen, zoals de vrije ruimte die nodig is rondom het speeltoestel. Daarna werd het speeltoestel met de vier platformen neergezet. Alle platformen van dit speeltoestel zijn met elkaar verbonden door verschillende speelelementen. Je kunt via de wielladder, rekstok of ringladder hangend en slingerend als een aap van het ene naar het andere platform. Dat is niet de makkelijkste weg want je hebt hiervoor wel goede armspieren en behoorlijk wat behendigheid nodig. Maar twee van de vloeren zijn ook verbonden met een gebogen loopbrug met veilige leuningen. Aan de vier platformen zijn verschillende opgangen gemaakt om naar boven en beneden te klimmen. Dat kan via het gebogen klimrek, ladders, spiraalwikkel of de slangentrap. Voor een snelle afdaling kies je voor de kunststofglijbaan of de glijstang de weg naar beneden. In verband met de hoogte van dit speeltoestel moet wel rekening worden gehouden met geschikte valondergrond. Moers Belang heeft hier gekozen voor dekowood houtsnippers.

Een speeltoestel met vele speelfuncties voor een grote leeftijdsgroep

Het nieuwe speeltoestel biedt veel speelfuncties en is geschikt voor een brede leeftijdsgroep. Het speeltoestel is geleverd in de frisse kleurencombinatie rood met geel maar in principe mag je zelf de kleuren van dit speeltoestel bepalen. En we gaan nog een stapje verder: je kunt dit klimtoestel ook naar eigen wens aanpassen in onze TnT 3D-ontwerper door zelf speelelementen toe te voegen of voor andere speelfuncties te kiezen. Zo stel je zelf je speeltoestel op maat samen.

Favoriete schommel met twee zitjes

Ook was er een plekje voor een nieuwe schommel ingeruimd. Hiervoor moest eerst nog een vak worden gemaakt met een passende ondergrond. Banden uitzetten, uitgraven, geel zand aanbrengen, afzetten met betonband, kunstgras leggen en instrooien met zand. Er komt nog heel wat bij kijken voordat de schommel eindelijk op zijn plaats stond. Maar het is een strak afgewerkte speelplek geworden waar deze dubbele schommel heel mooi tot zijn recht komt.