Speeltoestel-Gemeente-Oude-Ijsselstreek

Metalen klimtoestel Gemeente Oude IJsselstreek

Dat onze TnT 3D-ontwerper al echt zijn vruchten gaat afwerpen, wordt wel bewezen met dit speeltoestel dat we in Ulft hebben geplaatst. De opdrachtgever, gemeente Oude IJsselstreek, heeft dit speeltoestel zelf getekend en de kleurstelling bepaald in dit veelzijdige online ontwerpprogramma. Probeer de TnT 3D-ontwerper zelf ook eens uit, het programma is gratis te gebruiken en geschikt voor iedereen met een computer. Klik hier om direct te beginnen!

Gemeente Oude IJsselstreek en buitenspelen

In haar voorjaarsnota 2021 heeft de gemeente Oude IJsselstreek ook een paragraaf over spelen opgenomen. Zo schrijft zij dat speelruimte uitdaagt tot ontmoeting en bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen door sociale contacten en beweging. Zij concluderen dat kinderen te weinig buitenspelen en dat dit met speelruimte laagdrempelig en dichtbij te stimuleren is. Dit heeft zijn effect op meerdere terreinen want naast sociale binding heeft speelruimte in de openbare ruimte ook positieve effecten op de binding, gezondheid, woontevredenheid en maatschappelijke betrokkenheid van de burgers. Dus moet er budget worden vrijgemaakt om speelruimte te maken en te behouden.

Compact metalen speeltoestel

Dit compacte speeltoestel is een aanvulling in een bestaande speeltuin in de wijk. Het metalen klimtoestel valt onder de metaal- en kunststoflijn, een serie speeltoestellen die naar hartenlust kan worden aangepast zowel qua model als kleurstelling in de TnT 3D-ontwerper. Er is gekozen voor twee driehoekige platformen die middels een ringladder met elkaar zijn verbonden. Wil je van de ene naar de andere kant dan kun je je spierkracht en behendigheid oefenen. Aan het ene platform is een slangentrap verbonden, aan het andere platform zit een gebogen klimrek. Op ieder platform is er de mogelijkheid om via een glijstang weer naar beneden te glijden. Het speeltoestel biedt ook uitdaging aan de oudere jeugd.