eigen ontwerp speeltoestel Gemeente Lingewaard in Haalderen

Gemeente Lingewaard ontwerpt zelf speeltoestel in TnT 3D-ontwerper

De gemeente Lingewaard is een gemeente in de Betuwe die onder meer bestaat uit de stad Huissen, vele verschillende dorpen en buurtschappen. Ook het plaatsje Haalderen valt onder deze gemeente en laat dit nu net de plek zijn waar wij een speelplek mochten herinrichten. Aan de Hoge Zandsestraat hebben we een aantal nieuwe speeltoestellen neergezet waarvan er een zelf is ontworpen in de TnT 3D-ontwerper.

Eigen ontwerp speeltoestel in TnT 3D-ontwerper

Dat de TnT 3D-ontwerper ook voor gemeentes een mooie tool is om speelwensen om te zetten in een realistisch ontwerp van een professioneel speeltoestel is wederom bewezen. Deze keer was het de buitendienst van de gemeente Lingewaard die creatief aan de slag is gegaan met ons online ontwerpprogramma. En dit resulteerde in een kleurrijk speeltoestel uit de metaal-en kunststoflijn maar dan met een rvs glijbaan. Het speeltoestel is opgebouwd uit twee platformen die met elkaar worden verbonden door een halfopen kruip/looptunnel, opgebouwd uit kunststof lamellen. Aan de twee platformen vind je verschillende speelelementen. Aan de ene vloer is een spiraalopgang gemaakt en een slangentrap om naar boven of beneden te klimmen. Onder dit platform zijn twee zitbankjes geplaatst met een tafeltje in het midden. Een leuk plekje om even lekker weg te kruipen en uit te rusten. Aan het andere platform bevindt zich de opgang met de kunststof doppen en een ladder met horizontale spijlen. Aan deze vloer is ook de roestvast stalen glijbaan gemaakt. De kleuren die de gemeente voor dit speeltoestel heeft gekozen, zijn rood, blauw en geel, kleuren die mooi afsteken tegen de groene ondergrond van het gras.

Schommel met twee zitjes

Ook een schommel mocht op deze speelplek in de wijk niet ontbreken. De keuze viel op ons schommelframe met het moderne strakke ronde design. Hierbij werd gekozen om er twee normale schommelzitjes aan te hangen waar kinderen van alle leeftijden veilig op kunnen schommelen. Uiteraard kun je er ook voor andere schommelzitjes kiezen zoals een baby/peuteruitvoering of een schommelstoel voor mensen met een beperking.

Driedelig duikelrek

En welk speeltoestel hoort, naast een schommel, eigenlijk ook op elke speelplek? Juist, het driedelige duikelrek. Het opvallende aan dit duikelrek is dat de duikelstangen in exact dezelfde kleuren zijn uitgevoerd als het speeltoestel, namelijk rood, blauw en geel.

3D-ontwerp van de speelplek

Om vooraf een goed beeld van de keuzes in speeltoestellen van de gemeente te krijgen, hebben wij een 3D-ontwerp gemaakt van de speelplek. Wij brengen in dit ontwerp precies in kaart waar de speeltoestellen het beste geplaatst kunnen worden om de ruimte zo goed mogelijk te benutten.

Kort gezegd brengt een 3D-ontwerp een speelplek tot leven. Op de afbeeldingen zie je hoe een dergelijk 3D-ontwerpadvies eruitziet. De werkelijkheid is in dit geval net iets anders geworden dan het ontwerp omdat er achteraf andere keuzes zijn gemaakt. Maar daarvoor is een 3D-ontwerp ook een advies en geen wet.