Sport toestellen kopen | TnT speeltoestellen

Gemeente Hof van Twente – Magnoliaplein Goor

Bewegen en ontmoeten voor jong en oud in de Gemeente Hof van Twente. In samenwerking met Salut Welzijn hebben we een hangplek omgetoverd tot een mooi beweegplein met outdoor fitnesstoestellen. Hier kunnen jong en oud werken aan hun mobiliteit en fitheid.

Speel- en sportplek grote wens

Een grote wens van de bewoners van ’t Gijmink ging in vervulling met deze sporttoestellen voor buitenfitness op het Magnoliaplein in Goor. Eerder al werden er nieuwe klim- en speeltoestellen geplaatst en een nieuw voetbalveld aangelegd. Met deze nieuwe speel- en sportplek in het hart van de wijk komt jong en oud samen om te sporten en te spelen.

Buurt bepaalt zelf inrichting speelplek

De nieuwe speelplek heeft vanaf het begin al een grote aantrekkingskracht gehad. Dit komt omdat de buurt zelf heeft bepaald hoe de speelplek eruit moest komen te zien. Onder begeleiding van welzijnsorganisatie Salut is in 2017 al begonnen met de plannen waarbij iedereen ideeën kon inbrengen. Na een zorgvuldige evaluatie is dit het eindresultaat. Door een bijdrage van de gemeente, de provincie, de Rabobank en een aantal sponsors is het benodigde bedrag bij elkaar gesprokkeld.

Buurtbewoners verbinden

Een nieuwe speelplek in deze wijk is niet alleen mooi en fijn voor de buurt maar het doel was om mensen te verbinden. De wijk heeft door nieuwbouw veel nieuwe bewoners. Door samen de behoeften te bepalen en beslissingen te nemen, komt een verbinding als vanzelf tot stand. Kinderen leren elkaar kennen door samen buiten te spelen en de ouderen komen elkaar tegen tijdens het fitnessen.