Gemeente Borsbeek België ontdekt voordelen TnT 3D-ontwerper

Ook onze Zuiderburen hebben inmiddels de voordelen van de 3D-ontwerper van TnT Speeltoestellen ontdekt. Zo tekende de gemeente Borsbeek (nabij Antwerpen) zelf een professioneel speeltoestel in dit online tekenprogramma voor kinderen in een brede leeftijdsgroep. Dit toffe speeltoestel was bestemd als vervanging voor het bestaande klimtoestel in de speeltuin aan de Zoomweg in Borsbeek. Dus reisde ons montageteam af naar België om dit speeltoestel een mooie plek in de speeltuin in de wijk te geven. Onderstaande foto’s tonen het nieuwe speeltoestel waarvan de laatste foto van de Facebookpagina van de Gemeente Borsbeek (op deze foto is een prijs gevallen).

Een speeltoestel met uitdagende speelmogelijkheden

De gemeente Borsbeek heeft een speeltoestel ontworpen volop speelmogelijkheden. Dit heeft ze gedaan door de platformen goede te benutten met diverse speelelementen. Bovendien is eraan gedacht dat op dit speeltoestel door een brede leeftijdsgroep gespeeld moet kunnen worden. De basis van het speeltoestel zijn twee dubbele platformen die met elkaar verbonden zijn door een halfopen kruip/looptunnel en een ringladder. Dit zijn twee mogelijkheden om van de ene naar de andere kant van het speeltoestel te komen. De kruiptunnel is een speelelement dat jonge kinderen een beschermd gevoel geeft om doorheen te gaan. Voor de oudere kinderen is het de uitdaging om als een aap hangend aan de ringladder naar de andere kant te komen.

Klimtoestel met glijbaan

Er zijn klimelementen bevestigd om naar de platformen te klauteren. Aan de ene kant zijn dat een gebogen u-vormige ladder en een slangentrap. Sta je op dit platform dan vind je een dubbele kunststof glijbaan voor een snelle afdaling. Aan het andere platform vind je een spiraal en doppenopgang. Ben je boven dan kun je via de glijstang als de brandweer weer naar beneden.

Kleuren speeltoestel gaan op in de groene omgeving

Dit speeltoestel kunnen we toevoegen aan het metaal- en kunststof assortiment van TnT. De kleuren van dit combinatietoestel heeft de gemeente Borsbeek zelf gekozen. Het limegroen is gecombineerd met donkergroen en gaat uitstekend op in de groene omgeving. Maar daarentegen steekt het speeltoestel op deze plek wel weer mooi af tegen het lichte valzand onder het speeltoestel.