overzicht calisthenics outdoor sporttoestellen bij wooncomplex Workinn in Waalwijk

Calisthenics sporttoestellen voor Workinn in Waalwijk

Het is hartje zomer als we afreizen naar Waalwijk voor de plaatsing van een aantal calisthenics toestellen in de buitenlucht. En dat is helaas ook wel te zien op de foto’s. Want de plek waarop deze outdoor sporttoestellen zijn neergezet, is op dat moment tamelijk kaal en het gras dat er nog staat erg dor. Ook deze plek heeft duidelijk een tekort aan water.

Calisthenics sporttoestellen in de buitenlucht

Wij plaatsen deze calisthenics toestellen in opdracht van Workinn. Workinn zorgt voor een kwalitatieve woon-, leef- en werkomgeving voor arbeidsmigranten in Nederland. In nauwe samenwerking met gemeentes en instanties wil Workinn waardevolle short stay leefoplossingen creëren. In 2020 zijn in Waalwijk een aantal appartementencomplexen gerealiseerd waar arbeidsmigranten voor maximaal 6 maanden een fijne basis vinden om te wonen en leven en met voldoende eigen privacy

Voorzien in bewegingsbehoefte bewoners

Workinn voorziet ook in de bewegingsbehoefte van haar bewoners. Er is al een fitnesscentrum waar alle bewoners gebruik van kunnen maken en dit is nu uitgebreid met een buitenruimte waar we een aantal outdoor calisthenicstoestellen hebben geplaatst. Calisthenics is het trainen met het eigen lichaamsgewicht en vormt een mooie aanvulling op een rondje hardlopen of andere buitentraining.

 

Beweegparcours

Op het veld nabij de woonruimte staan inmiddels vier calisthenics outdoor sporttoestellen. Dit zijn een opdrukbank, dipbars en twee dubbele rekstokken.

De opdrukbank is een schuin horizontaal geplaatste bank met aan de hoge zijde twee stangen op verschillende hoogtes. De opdrukbank is geschikt voor verschillende oefeningen om de buikspieren en je armspieren te trainen.

De dip bars zijn twee horizontale leggers op een hoogte van 110 cm die worden ondersteund door stevige staanders. Dit calisthenics toestel is bedoeld om je armspieren (tricep dips) en borstspieren (chest dips) te versterken. Op dit sporttoestel is het houden van je balans terwijl je je spieren traint een flinke uitdaging.

De tweedelige rekstok met horizontale leggers op twee verschillende hoogtes daagt uit tot het doen van verschillende hangoefeningen om vooral je armspieren te trainen. Dit kan bijvoorbeeld door het doen van chin-ups en pull-ups. Maar ook leg raises of een back lever kun je prima op dit sporttoestel oefenen. Je traint hierbij niet alleen spieren maar ook snelheid, kracht en lichaamscoördinatie.

Gezonde leefomgeving

Het plaatsen van aanvullende calisthenics toestellen bij het wooncomplex in Waalwijk getuigt ervan dat Workinn beweging hoog in het vaandel heeft staan en zich verantwoordelijk voelt voor een gezonde leefomgeving voor haar bewoners. Meer weten over ons aanbod in calisthenics sporttoestellen of outdoor fitnesstoestellen? Wij helpen je graag met het samenstellen van je eigen beweegparcours in de openbare ruimte.