Beweegpark Terwispel | TnT Speeltoestellen

Beweegpark aan de Smidte in Terwispel

Voor de inwoners van het Friese dorpje Terwispel zijn er geen excuses meer te bedenken.  Met de aanleg van het beweegpark aan de Smidte kan iedereen nu gratis in de vrije buitenlucht sporten. In opdracht van het Plaatselijk Belang Terwispel en mede in overleg met de gemeente Opsterland is door onze partner Luduq een uitdagend beweeg-fitness park gerealiseerd. Sponsoren en verschillende fondsen hebben het sporten in de buitenlucht mogelijk gemaakt. Er hiermee is een uitstekende plek gecreëerd om bij elkaar en in beweging te komen. Twee kleurige bankjes om weer even op adem te komen completeren het beweegpark.

Outdoor fitness toestellen voor jong en oud

Gekozen is voor een aantal outdoor fitnesstoestellen om de spierkracht en de conditie te verbeteren. Door eenvoudige herkenbare bewegingen zijn deze buiten sporttoestellen toegankelijk voor jong en oud. Bovendien is bij ieder sporttoestel een instructiebord geplaatst met aanwijzingen over het gebruik van het toestel en de resultaten van de oefeningen voor het lichaam. De buitenfitnessruimte is op elk moment van de dag en avond toegankelijk.

De geplaatste outdoor fitnesstoestellen

  • Bij de crosstrainer gebruik je meerdere spiergroepen tegelijk. Tijdens de oefening treedt er nauwelijks wrijving op, zodat ook mensen met een blessure of rugklachten dit fitnesstoestel kunnen gebruiken.
  • De airwalker is een veelzijdig sporttoestel dat niet alleen het uithoudingsvermogen verbetert maar ook de verbranding verhoogt. Bovendien worden verschillende spiergroepen aangesproken zoals de buik, heupen en onderrug maar ook de quadriceps en hamstrings.
  • Fietsen maar op die hometrainer want dat is goed voor de vetverbranding maar ook een remedie tegen hart- en vaatziekten. Bovendien krijg je van fietsen sterke spieren in de onderrug en bovenbenen.
  • Met de chestpress worden de borst- en schouderpartij getraind door vanuit een zithouding gewicht weg te drukken.
  • Maak je heupen maar lekker los met de dubbele heupswing. Door de zijwaartse beweging train je je onderrug en heupen.
  • Op de brug met gelijke leggers oefen je met name je armspieren door je op te drukken met je armen. Dit kun je verzwaren door gelijktijdig met je benen te zwaaien.

Schommelen

Voor de kinderen is een schommel geplaatst. En nu denk je misschien wat heeft schommelen te maken met sporten en bewegen. Nou eigenlijk heel veel, want schommelen helpt om zintuiglijke informatie in de hersenen te verwerken. De heen- en teruggaande beweging vergroot het evenwichtsgevoel. Dit stimuleert de coördinatie van het lichaam. Hierdoor ontwikkelen kinderen een sterker lichaam omdat ze moeite moeten doen om vaart te maken op een schommel. Door op een bepaalde manier met het lichaam te bewegen, gaat de schommel op en neer. Hierdoor worden de benen, armen en romp sterker ontwikkeld.