Speeltoestel van formaat op Vakantiepark Latour

Of je nu gaat kamperen, voor een tiny house of een luxe bungalow of chalet kiest, Vakantiepark Latour in Oirschot is de ideale uitvalsbasis voor ontspannende activiteiten. Het vakantiepark is gelegen in de bosrijke omgeving van de Brabantse Kempen en biedt volop vertier aan jong en oud op zowel het park zelf als in de omliggende omgeving. November 2022 liepen medewerkers van Vakantiepark Latour langs onze stand op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg en waren onder de indruk van het grote speeltoestel dat wij hier hadden opgebouwd. En daar bleef het niet bij, want de interesse in dit speeltoestel was gewekt met als gevolg dat de jonge gasten van Latour al dit vakantieseizoen volop kunnen genieten van het nieuwe speeltoestel op het vakantiepark.

Speeltoestel op maat

Het gekozen speeltoestel neemt geen enorme plaats in. Dat komt omdat het is opgebouwd uit twee verdiepingen waardoor je extra veel speelelementen kwijt kunt zonder dat dit veel ruimte kost. De basis van het speeltoestel bestaat uit twee speeltorens die aan de bovenzijde speels zijn afgewerkt door een dak. De speeltorens zijn met elkaar verbonden door speelelementen. Aan elk platform en op elke verdieping vind je opvallende details in de vorm van gekleurde (spel)panelen met onder andere leuke doorkijkjes naar buiten. Elke speeltoren bestaat uit twee verdiepingen maar de weg naar de tweede verdieping en naar de buisglijbaan is maar op een manier te benaderen.

Speeltoren met buisglijbaan

De speeltoren waaraan de grote buisglijbaan is bevestigd, heeft twee vloeren die op verschillende hoogtes zijn geplaatst. De onderste zeshoekige vloer heeft drie opgangen naar boven. Je kunt via de ladder met de u-vormige treden, de doppenopgang of de spiraalopgang.  Wil je graag met de buisglijbaan naar beneden dan moet je eerst via de halfopen loopbrug naar het andere platform lopen. Vandaar kun je via een tussenplatform naar de tweede verdieping. Van hieruit loop je weer via de verbindingsbrug terug om in de glijbaan te kunnen stappen. Onder dit platform vind je twee zitbankjes.

Speeltoren met slangentrap en glijstang

De andere speeltoren heeft een platform met een dubbele vloer die je beklimt met het klimrek. Aan deze vloer zit ook een glijstang voor een direct aftocht naar beneden. Via een tussenvloer die je via de buitenkant met de slangentrap kunt bereiken en nog een opstapje sta je op de twee verdieping. Van hieruit loop je met de verbindingsbrug naar de glijbaan. Ook onder deze tweede speeltoren vind je leuke zitplekjes.

Ontwerp je eigen speeltoestel op maat

Ten opzichte van de beursuitvoering zijn er enige wijzigingen aan het speeltoestel aangebracht voor Vakantiepark Latour. In plaats van een rondlopende buisglijbaan is gekozen voor een rechte buisglijbaan. Daarnaast heeft het vakantiepark voor andere kleuren voor het speeltoestel gekozen. Kleuren die beter bij het vakantiepark en de bosrijke omgeving passen. Het speeltoestel komt uit de metaal- en kunststofserie en is door onszelf ontworpen in de TnT 3D-ontwerper. Maar iedereen kan van dit online programma gebruik maken om zelf een speeltoestel naar eigen wensen te tekenen. En hierbij kun je kiezen uit vloeren op verschillende hoogtes, speelpanelen, opgangen, glijbanen, verbindingselementen etc. Daarnaast kies je in de TnT 3D-ontwerper ook je eigen kleurencombinatie voor je speeltoestel. Op deze manier stem je het af op je huisstijl, logo of omgeving. Ga direct aan de slag met onze TnT 3D-ontwerper

Volop schommelplezier

Het nieuwe grote speeltoestel is in de plaats gekomen voor een aantal oude speeltoestellen die aan vervanging toe waren. Voor de duidelijkheid laten we op de laatste foto bij dit project de situatie van voor en na de tijd zien.

Naast dit nieuwe speeltoestel hebben we ook twee nieuwe schommels geplaatst. Aan het ene schommelframe is een babyschommelzitje in combinatie met een normale schommelzit gehangen. De andere schommel heeft een vogelnestmand. Met deze verschillende mogelijkheden is er qua schommelen aan iedere leeftijd gedacht. Met het speeltoestel, de schommels en ook nog twee trampolines is deze nieuwe speelplek helemaal compleet. Laat de gasten maar komen!